۱۴۰۳-۰۶-۲۳
  • facebook
  • twitter
  • telegram
  • instagram

چرا موجودی واکسن آسترازنکا در ایران تمام شد؟

  • ۱۴۰۰-۱۰-۲۱

فرورتیش‌آنلاین: ایرانی‌ها فصل زمستان را در حالی آغاز کردند که انتشار شایعاتی درباره ممنوعیت واردات واکسن خارجی کرونا باعث نگرانی آنها شد.

با آن که مسؤولان وزارت بهداشت بلافاصله ممنوع شدن واردات واکسن‌های خارجی را تکذیب کردند، اما اکنون موجود نبودن واکسن آسترازنکا در یخچال مراکز واکسیناسیون به یکی از دغدغه‌های شهروندان تبدیل شده است.

بر اساس اطلاعات رسمی منتشر شده، به دنبال استقبال فراتر از انتظار شهروندان ایران از دریافت واکسن آسترازنکا به عنوان دوز سوم واکسیناسیون کرونا، اکنون موجودی آن در کشور به پایان رسیده ولی دولت وعده داده که به زودی تامین خواهد شد.

بخشی از متقاضیان آسترازنکا کسانی هستند که قصد انجام سفر خارجی دارند و به دلایل مختلفی چون قوانین کشور مقصد این نوع واکسن را در مقابل سینوفارم یا انواع دیگر ترجیح می‌دهند.

از سوی دیگر سازمان جهانی بهداشت پیشنهاد کرده که واکسن دوز سوم متفاوت از ۲ دوز قبلی باشد تا منجر به افزایش ایمنی بد در مقابل کرونا شود. این در حالی است که بیش از ۹۰ درصد واکسن‌های تزریق شده در ایران سینوفارم بوده است.

با آن که عوارض آسترازنکا به مراتب بیشتر از سینوفارم است و ممکن است فرد را تا چند روز درگیر کند، اما استقبال عمومی از آن در حال افزایش است. سرگیجه، تب خفیف، سردرد، احساس خستگی و لرزش بدن، دردهای عضلانی و مفصلی، اسهال، احساس و کاهش اشتها از جمله عوارضی است که ممکن است فرد دریافت‌کننده واکسن آسترازنکا به آن دچار شود، از این رو توصیه شده که این افراد مرکز بهداشت را بلافاصله بعد از تزریق ترک نکنند و برای اطمینان حداقل ۲۰ دقیقه در همان‌جا منتظر بمانند.

هرچند بسیاری از کسانی که واکسن آسترازنکا را دریافت می‌کنند روز بعد قادر به حضور در محل کار یا تحصیل خود نیستند و ممکن است این زمان حتی طولانی‌تر باشد، اما مشاهده افراد درگیر با عوارض باعث نشده تا از تعداد علاقه‌مندان این نوع واکسن کاسته شود.

از آنجایی که واکسن سینوفارم در بیشتر افراد عوارض خاصی از خود نشان نمی‌دهد، مدت‌هاست گروهی از جامعه معتقدند ممکن است این واکسن چینی تاثیر کمتری نسبت به آسترازنکا داشته باشد به همین دلیل ترجیح می‌دهند تا زمان تامین موجودی آسترازنکا برای دریافت دوز سوم صبر کنند.

با وجود قول و وعده‌های مسؤولان وزارت بهداشت هنوز مشخص نیست پس از ورود محموله‌های جدید واکسن آسترازنکا این‌بار چه مدت در مراکز واکسیناسیون موجود باشد. همچنین به طور قطعی روشن نشده که اگر شهروندی برای دوز نخست و دوم سینوفارم یا واکسن دیگری دریافت کرده است، می‌تواند آسترازنکا را انتخاب کند یا همان نوع قبلی به او ارائه خواهد شد.

بر اساس اطلاعیه‌های وزارت بهداشت ایران، کسانی که حداقل ۳ ماه از زمان تزریق نوبت دوم واکسن گذشته باشد می‌توانند دوز سوم را دریافت کنند.

شهروندانی که برای دوز نخست و دوم «سینوفارم»، «بهارات» یا «پاستوکووک» تزریق کرده‌اند برای دوز سوم نیز همان را دریافت می‌کنند. همچنین کسانی که برای دوز نخست و دوم واکسن «آسترازنکا» دریافت کرده‌اند، برای دوز سوم نیز باید همان را تزریق کنند.

افرادی که در نوبت نخست و دوم واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند، در نوبت سوم نیز می‌توانند همان را انتخاب کنند.

خبرها