۱۴۰۳-۰۹-۰۲
  • facebook
  • twitter
  • telegram
  • instagram

نخستین رئیس‌جمهوری زن احتمالی در مکزیک کیست؟

  • ۱۴۰۳-۰۳-۱۴

فرورتیش‌آنلاین: حدود ۱۰۰ میلیون شهروند مکزیکی در حالی روز یکشنبه، ۲ ژوئن برای انتخاب رئیس دستگاه اجرایی کشورشان به پای صندوق‌های رای می‌‌روند که یک نامزد زن چپ‌گرا با ۱۷ امتیاز در نظرسنجی‌ها جلوتر از دیگر رقیب پیشتاز این انتخابات است.

به گزارش فرانس‌پرس، دو نامزد زن برای برگزیده شده به عنوان رئیس جمهوری جدید مکزیک با یکدیگر رقابت می‌کنند که یکی از آنها در نظرسنجی‌ها پیشتاز است.

بدین‌ترتیب با توجه به اقبالی که رأی‌دهندگان تا کنون در نظرسنجی‌ها به کلاودیا شینبائوم پاردو، نامزد حزب چپگرای حاکم نشان داده‌اند احتمال می‌رود که وی به عنوان نخستین رئیس جمهوری زن مکزیک برگزیده شود.

این اتفاق در صورت تحقق، نوعی تاریخ‌سازی در کشوری است که به داشتن جامعه‌ای مردسالار شهرت دارد و شمار خشونت‌ها علیه زنان به طور کلی در آن بالا است.

نزدیک به ۱۰۰ میلیون نفر روز یکشنبه در حالی در بزرگ‌ترین کشور اسپانیایی‌زبان جهان به پای صندوق‌های رای می‌روند که به گفته سازمان ملل متحد، روزانه ۹ تا ۱۰ زن در آن قربانی قتل و خشونت‌های مرگبار می‌شوند.

نخستین شعب اخذ رای راس ساعت ۸ صبح یکشنبه به وقت محلی برابر با ساعت ۱۶ به وقت اروپای مرکزی در یوکاتان واقع در شرق کشور گشوده و یک ساعت بعد شعب واقع در مرکز مکزیک به روی رای‌دهندگان باز خواهند شد.

شینبائوم که از متحدان رئیس جمهوری چپ‌گرای فعلی مکزیک و عضو حزب حاکم «جنبش بازسازی ملی» موسوم به مورنا است بخت اصلی پیروزی در این انتخابات به حساب می‌آید.

او که پیش‌تر در سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۳ سمت شهردار مکزیکوسیتی را برعهده داشت طی سه ماه کارزار انتخاباتی، همواره در نظرسنجی‌ها با میانگین ۱۷ امتیاز از رقیب نزدیک خود خانم سوچیل گالوِز، نماینده جناح راست میانه که تحت حمایت ائتلافی از سه حزب سیاسی در این کشور قرار دارد، جلوتر بوده است.

علاوه بر این دو، خورخه ماینز ۳۸ ساله، نماینده حزب اقلیت موسوم به «جنبش شهروندی» قرار دارد که قرار است با دو نامزد پیشتاز رقابت کند.

 

زمان زنان فرا رسیده

کلاودیا شینبائوم ۶۱ ساله با بهره‌بردن از حمایت آندرس مانوئل لوپز اوبرادور ۷۰ ساله، رئیس‌جمهور مستعفی و محبوب فعلی این کشور جایگاه خود را تقویت کرده و به هوادارانش گفته: ما تاریخ‌ساز خواهیم شد.

او خطاب به زنان مکزیکی که یک صدا جامعه مردسالار حاکم بر کشورشان را محکوم می‌کنند، گفته است: اکنون زمان زنان و ایجاد تحول در جامعه فرا رسیده است.

کلودیا شینبائوم در ادامه تاکید کرده است که با فرا رسیدن دوران جدید، زندگی بدون ترس آغاز و جامعه از خشونت رها می‌شود.

به گفته مایکل شیفتر، کارشناس و محقق مرکز تحلیل داده «گفت‌وگوی بین‌آمریکایی» که مقر آن در واشنگتن قرار دارد، مبارزه با خشونت کارتل‌ها، باندها و گروه‌ها نخستین چالش رئیس‌جمهوری آینده خواهد بود.

خانم شینبائوم وعده داده است که در صورت پیروزی در انتخابات، سیاست‌های فعلی حاکم در هدف قرار دادن علل خشونت به جای اقدامات سرکوبگرانه را در عین مبارزه با «مصونیت‌ها از مجازات» ادامه دهد.

رقیب او، خانم گالوِز نیز وعده داده است که به رویکرد جاری در نادیده‌گرفتن پیامد‌های مخرب تساهل در برخورد با کارتل‌ها پایان دهد.

یورونیوز

خبرها