فرورتیشآنلاین: سرطان پستان «شایعترین سرطان» در میان زنان و مصرف الکل یکی از دلایل اصلی ابتلا به آن است.
دفتر اروپایی سازمان جهانی بهداشت هشدار داد که نوشیدن الکل حتی به مقدار کم، خطر ابتلا به سرطان پستان را که شایعترین سرطان در میان زنان اروپایی است افزایش میدهد؛ با این حال آگاهی در مورد این خطر بسیار کم است.
دکتر هانس کلوگ، مدیر منطقهای سازمان جهانی بهداشت در اروپا گفت: زمان آن فرا رسیده است که همه بپذیرند که الکل یک عامل خطر اصلی برای ابتلا به سرطان پستان است.
تحقیقات نشان میدهد که هیچ مقدار «ایمنی» از نوشیدنیهای الکلی وجود ندارد و حتی نوشیدن مقدار کمی الکل با افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان در زنان مرتبط است.
یک مطالعه دیگر نیز نشان داد که با وجود بیش از ۶۰۰ هزار مورد ابتلا به سرطان پستان در سال ۲۰۲۲ میلادی در اروپا، تقریبا ۸۰ درصد از زنان مورد بررسی در ۱۴ کشور اروپایی از این خطر بیاطلاع بودند.
هانس کلوگ افزود: با توجه به این که اروپا بالاترین میزان مصرف الکل در جهان را دارد، کاهش یا محدود کردن مصرف الکل، راه خوبی برای کاهش آسیبها و اولویت دادن به سلامتی است.
بنا بر گزارش موسسه خیریه Breastcancer.org خطر ابتلا به سرطان پستان در زنانی که در هفته سه نوشیدنی الکلی مصرف میکنند، در مقایسه با افرادی که نمینوشند ۱۵ درصد بیشتر است.
وقتی الکل مینوشیم، بدن اتانول را به مادهای به نام استالدئید تجزیه میکند که میتواند به دیانای ما آسیب برساند. این کار حتی میتواند منجر به ایجاد جهش شود و گاه همین جهشها عامل ابتلای فرد به سرطان هستند.
الکل همچنین میتواند در توانایی بدن برای تجزیه استروژن، هورمونی که میتواند رشد برخی از سرطانهای پستان را تحریک کند، تداخل ایجاد کند.
مرکز پزشکی کلینیک کلیولند در ایالات متحده نیز میگوید اگرچه استروژن به طور طبیعی در بدن تولید میشود، مصرف الکل میتواند سطح استروژن در گردش خون را افزایش و توانایی بدن برای تجزیه آن را کاهش دهد.
به گفته موسسه خیریه Breastcancer.org تقریبا ۷۰ تا ۸۰ درصد سرطانهای پستان به استروژن حساس هستند؛ به این معنی که سلولهای تومور «با رشد و تکثیر» به این هورمون واکنش نشان میدهند.
سازمان جهانی بهداشت همچنین در بیانیهای بر ضرورت داشتن یک رویکردهای جنسیتی ویژه در استراتژیهای بهداشت عمومی مرتبط با مصرف الکل تاکید کرد؛ چراکه به گفته این سازمان، مواد مختلف اغلب بر مردان و زنان به دلیل تفاوت آنها در متابولیسم و ترکیبات بدن، تأثیرات متفاوتی دارند.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، اگرچه کشورها متعهد به کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان و عوامل موثر در ابتلا به آن از جمله مصرف الکل هستند، اما از سال ۲۰۱۰ میلادی هیچ تغییری در مصرف سرانه الکل در اتحادیه اروپا ایجاد نشده است و به همین دلیل اقدام فوری دولتها در این زمینه ضروری است.
هانس کلوگ نیز گفت: سازمان جهانی بهداشت از کشورها میخواهد تا هشدارهای واضحی را در مورد محصولات الکلی ارائه کنند؛ همانطور که قبلا در مورد محصولات تنباکو انجام میدادند.
یورونیوز