فرورتیشآنلاین: وقوع یک فقره کودکربایی در استان فارس، بار دیگر یکی از ضعفهای فرهنگی جامعه را مورد توجه قرار داده است.
تصاویر یک دوربین مداربسته در شیراز لحظاتی را ثبت کرده که دو مرد را در حال ربایش یک دختر بچه از مقابل خانه او نشان میدهد.
بر اساس گزارشهای رسمی منتشر شده، این دو مظنون پس از برداشتن دو النگویی که در دست کودک بوده، او را رها کرده و از محل متواری شدهاند.
کودکانی که زیورآلات قیمتی همراه دارند، از گذشتههای دور تاکنون نظر سارقان را جلب کردهاند، اما همچنان این ضعف فرهنگی اصلاح نشده و بخشی از جامعه بر استمرار آن تاکید دارد.
طلا به هر شکلی که باشد، یک کالای ارزشمند محسوب میشود و هر لحظه قابل خرید و فروش، تبادل یا تبدیل است از همین جهت نه تنها همراه داشتن آن امنیت فردی را با ریسک مواجه میسازد، بلکه نگاهداری آن در منزل نیز خطرناک است.
باید توجه داشت که کودکان بر خلاف بزرگسالان نیازمند خودنمایی و جلب توجه نیستند، اما برخی والدین با این طرز فکر که فرزندان خود را ارزشگذاری و از همسالانش متمایز میکنند، از آنها طلا میآویزند.
در جوامع پیشرفته برای ساختن زیورآلات کودکان از مواد غیر ارزشمندی چون پلاستیک، چوب، شیشه یا مواد طبیعی با طرحها و رنگهای فانتزی استفاده میشود که جذابیت بیشتری نسبت به طلا دارد.
باید پذیرفت که طلا، جنس مورد علاقه بزرگسالان است و کودکان نباید با همراه داشتن آن خود را در معرض خطر ربایش یا زورگیری قرار دهند.
با آن که پیشتر ربایش گردبند طلای «علی دایی» به جنجال رسانهای بزرگی تبدیل شد و موارد مشابه دیگری نیز رخ داده، اما همچنان قشری از جامعه به دلیل فقر فرهنگی از پذیرش اشتباه خود طفره میروند و کودکان خود را از سنین پایین به استفاده از طلا عادت میدهند.
این که کودکی به دلیل همراه داشتن زیورآلات ارزشمند و قیمتی جلب توجه میکند، اگر حادثهای برای او رخ دهد پیش از هر چیز به دلیل بیمسئولیتی خانوادهاش بوده که او را به طعمهای بیپناه و وسوسهانگیز برای سارقان تبدیل کردهاند.