۱۴۰۴-۰۴-۲۶
  • facebook
  • twitter
  • telegram
  • instagram

تغییر واحد پول در بلغارستان

  • ۱۴۰۴-۰۴-۲۶

فرورتیش‌آنلاین: پلامن رالچف می‌گوید: «یورو قایق نجاتی است که بلغارستان باید سوار آن شود!» این پژوهشگر دانشگاه اقتصاد ملی و جهانی هشدار می‌دهد که احزاب پوپولیست راست‌گرا ممکن است از بحث تغییر واحد پول سوءاستفاده کنند.

دوران لِف بلغارستان رو به پایان است!  بلغارستان می‌خواهد از ژانویه، یورو را جایگزین لِف کرده و آن را به‌عنوان واحد پول رسمی کشور معرفی کند. تلاش‌ها برای اصلاحات در حال به‌ثمرنشستن است

کمیسیون اروپا، بانک مرکزی و وزیران دارایی اتحادیه‌ی اروپا با این تصمیم موافقت کرده‌اند.

بلغارستان همه‌ی شروط لازم برای پیوستن به یورو را دارد. روند افزایش قیمت کالاهای مصرفی کند است، کسری بودجه در سطح پایینی قرار دارد، در میان کشورهای اروپایی سطح بدهی دولت بلغارستان از پایین‌ترین‌ها است و نرخ بهره‌ی بلندمدت در وضعیت باثباتی قرار دارد.

با این حال بسیاری از مردم بلغارستان نگران تورم هستند؛ با این‌که یورو یکی از باثبات‌ترین ارزهای جهان است اما ۶۶ درصد از مردم بر این باورند که بلغارستان هنوز برای این کار آمادگی ندارد. جریان‌های ملی‌گرای افراطی در بلغارستان و طرف‌داران روسیه، اعتراضاتی را علیه پیوستن به یورو سازمان‌دهی کرده‌اند. جامعه دچار دوگانگی شده است. همه نهادهای اروپایی نظر کاملاً متفاوتی دارند. بلغارستان اقدامات لازم را انجام داده و اکنون آماده است.

جامعه‌ی بلغارستان میان حامیان و مخالفان پیوستن به یورو دچار دوگانگی شده است. جناح‌های راست‌گرای پوپولیست با دامن‌زدن به نگرانی‌ها درباره‌ی تورم، اقدام به برگزاری تجمعات گسترده می‌کنند.  درباره‌ی افرادی مانند واسیـل، ایجاد رعب و وحشت کارساز است: « احساس خوبی به کنارگذاشتن لِف ندارم، چون اسکناس‌های آن نماد چهره‌های فرهنگی بلغارستان هستند. نگران ازدست‌دادن بخشی از هویت ملی هستم، چراکه ما بلغاری‌ها ملی‌گرایان سرسختی هستیم. تاریخ ما به بیش از سه‌هزار سال پیش بازمی‌گردد.  مردم نگران‌اند، چون این حس وجود دارد که اروپا در حال بلعیدن هویت ماست.»

در شهر صوفیه، پایتخت بلغارستان، با پلامن رالچو ملاقات می‌کنم. او در دانشگاه اقتصاد جهانی، رئیس گروه روابط بین‌الملل است. او با تصمیم بلغارستان برای پذیرش یورو موافق است: «بلغارستان بر اساس مفاد معاهده‌ الحاق به اتحادیه اروپا، موظف به پذیرش یورو شده است. در نتیجه، پرسش اصلی این نیست که آیا این کار انجام شود، بلکه زمان انجام آن مطرح است.

 

یورونیوز: «بهترین زمان برای این کار چه زمانی است؟ ۶۶ درصد بلغارها چنین نظری دارند: کشور ما هنوز آماده نیست!»

 

رالچِو: «تا چند سال پیش، اوضاع اقتصادی بلغارستان بهتر بود. ما به‌دلیل ناپایداری سیاسی و عدم توانایی در تشکیل دولت باثبات، بخش زیادی از پویایی اقتصادی‌مان را از دست داده‌ایم.»

 

یورونیوز: «آیا بلغارستان باید پذیرش یورو را چند سال به تعویق بیندازد؟»

 

رالچِو: «به‌نظر من، صبر کردن راه درستی نیست. نمی‌دانیم شرایط اقتصادی در دو سه سال آینده چه خواهد شد. اوضاع حتی ممکن است بدتر شود؛ مشکل اصلی این است که گرایش به اروپا در بلغارستان هنوز به اندازه کافی تثبیت نشده است.»

 

یورونیوز: «نیمی از شهروندان بلغارستان می‌گویند: نه! ما چنین چیزی را نمی‌خواهیم! – اما چرا؟»

 

رالچِو: «عده‌ای از بلغارها خود را جزئی از اروپا می‌بینند، اما گروهی دیگر بر هویت خاص و متمایز بالکانی خود تأکید دارند. در روان جمعی ما، پیچیدگی‌های عمیقی وجود دارد: واقعاً ما کجا ایستاده‌ایم؟  به‌عنوان یک ملت، باید به کدام سمت حرکت کنیم؟ و در این میان، نقش روسیه را نیز نمی‌توان نادیده گرفت: شکاف میان جریان‌های طرف‌دار و مخالف روسیه در جامعه‌ی بلغارستان، نشانه‌ای نگران‌کننده از یک بحران عمیق اجتماعی است.

 

یورونیوز: «آیا پذیرش یورو منجر به افزایش نرخ تورم خواهد شد؟»

 

رالچِو: «ماجرا به یک جنگ روانی شباهت دارد. شرایط در حال وخیم‌تر شدن است! قیمت‌ها سر به فلک کشیده‌اند! – من انتظار دارم قیمت‌ها بعد از اعلام یورو به‌عنوان پول رسمی کشور کاهش پیدا کنند. منطق بازار به‌روشنی به تجار نشان خواهد داد که برای حفظ رقابت‌پذیری، مجبورند قیمت‌های یورویی محصولات و خدمات خود را کاهش دهند.»

 

یورونیوز: «چه دلیلی برای پذیرش یورو از سوی بلغارستان وجود دارد؟  این تصمیم چه فایده‌ای برای بلغارستان دارد؟»

 

رالچِو: «یورو نماد ثبات است؛ قایق نجاتی که باید به آن پناه ببریم.»

 

یورونیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خبرها