۱۴۰۳-۰۶-۱۹
  • facebook
  • twitter
  • telegram
  • instagram

آخر ماه چند یورو ته جیب اروپایی‌ها باقی می‌ماند؟

  • ۱۴۰۲-۰۹-۲۰

فرورتیش‌آنلاین: طبق آخرین داده‌ها در سال ۲۰۲۲ خانوارهای اروپایی یک هشتم درآمد خود را پس‌انداز می‌کنند. اما مردم کدام کشورها بیشترین پس‌انداز را دارند؟

بر اساس آخرین داده‌های منتشر شده توسط یورواستات، اداره آمار کمیسیون اروپا، سال گذشته، اروپایی‌ها تصمیم گرفتند یک هشتم درآمد خود را پس‌انداز کنند.

در سال ۲۰۲۲، خانوارهای اتحادیه اروپا به طور متوسط ۱۲.۷ درصد از درآمد قابل تصرف خود را پس‌انداز کردند، در حالی که این نرخ برای منطقه یورو بالاتر و ۱۳.۷ درصد بوده است.

طبق تعریف یورواستات، درآمد قابل تصرف خانوارها، پس از کسر مالیات و نقل و انتقالات، آن چیزی است که خانوارها برای خرج کردن و پس‌انداز در اختیار دارند.

سیلوین بسینگر، اقتصاددان ارشد موسسه آستر می‌گوید که اگر یک خانوار ۱۰۰ یورو درآمد داشته باشد، ۷۸.۳ یورو خرج می‌کند و ۱۲.۷ یورو برای پس انداز باقی می‌ماند. به گفته او این رقم عادی است و در اکثر کشورهای اتحادیه اروپا نرخ پس‌انداز خانوارها بین ۱۰ تا ۱۵ درصد است.

براساس آمار یورواستات، این رقم بسیار بالاتر از امریکایی‌ها و نرخ پس‌انداز ۳.۴ درصدی آنهاست.

 

آلمان، قهرمان اروپا

در اتحادیه اروپا، آلمان با بالاترین نرخ پس‌انداز خالص (۱۹.۹۱) در صدر نشسته است و هلند (۱۹.۴۴) و لوکزامبورگ (۱۸.۱۴) در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

دو کشور لهستان و یونان با نرخ پس‌انداز منفی مواجه هستند. به این معنی که آنها بیشتر از درآمدشان خرج می‌کنند. به این ترتیب درآمد آنها برای هزینه‌هایشان کافی نیست. بنابراین آنها وام می‌گیرند یا پس‌اندازهای گذشته‌شان را خرج می‌کنند.

با این حال، خانواده‌های اروپایی را نمی‌توان تنها به این موارد محدود کرد. نرخ پس‌انداز یک کشور تحت تاثیر بسیاری از متغیرهای اقتصادی مانند ساختار جمعیتی آن کشور قرار دارد. مثلا جوانان بیشتر از بازنشستگانی که درآمدشان پایین‌تر است، پس‌انداز می‌کنند.

 

بازگشت به سطوح قبل از همه‌گیری

اطلاعات یورواستات همچنین نشان داد که اروپایی‌ها در سال ۲۰۲۲ کمتر از سال ۲۰۲۱ پس‌انداز کردند (۱۶.۴ درصد) که باعث شد مصرف خانوارها همچنان افزایش یابد و نرخ پس انداز خانوارها به سطح قبل از همه گیری بازگردد.

البته که شوک‌های پی‌ در پی پس از همه‌گیری، به ویژه حمله روسیه به اوکراین و افزایش هزینه‌های زندگی، رفتار پس‌انداز خانوارها را مختل کرده است.

علاوه بر این افزایش نرخ بهره، یکی دیگر از عواملی است که اروپایی‌ها را تشویق می‌کند که به جای هزینه، پس‌انداز کنند.

 

آیا نرخ پس‌انداز بهبود می‌یابد؟

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که نرخ پس‌انداز خانوارها در سال آینده به سختی تغییر کند. با این حال، آنها انتظار دارند که سال آینده با کاهش وضعیت تورم و از بین رفتن اثرات شوک‌های اقتصادی، کمی رشد مثبت در این زمینه رخ دهد. چرا که به این شکل خانوارها دیگر کمتر نگران آینده خواهند بود و پس‌انداز کمتری خواهند کرد.

یورونیوز

خبرها