۱۴۰۳-۰۹-۲۱
  • facebook
  • twitter
  • telegram
  • instagram

نگرانی کانادا از افزایش مهاجرت‌های غیرقانونی در دوره ترامپ

  • ۱۴۰۳-۰۹-۰۸

فرورتیش‌آنلاین: دولت کانادا در حالی که نظارت بر طولانی‌ترین مرز بین‌المللی جهان را تشدید می‌کند، با محدود کردن صدور ویزا، آماده همکاری با دولت جدید آمریکا است.

تنها مکزیک نیست که با سیاست‌های مهاجرتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، روبرو است. کانادا نیز به‌عنوان همسایه دیگر آمریکا خود را برای پیامدهای این سیاست‌های وعده داده شده به محض روی کارآمدن آماده می‌کند. یکی از این سیاست‌ها اخراج گسترده میلیون‌ها مهاجر است که کانادا نگران است این اقدام باعث شود مهاجران به سمت شمال و مرز۸۸۹۱ کیلومتری میان دو کشور هجوم بیاورند.

 

اعمال تعرفه ۲۵ درصدی بر محصولات کانادا و مکزیک

این مرز طولانی که غیرنظامی‌ترین مرز بین‌المللی جهان است، معمولاً در مرکز مباحث سیاسی آمریکا درباره مهاجرت قرار نمی‌گیرد. اما به‌نظر می‌رسد که در دوران دوم ریاست‌جمهوری ترامپ، وضعیت تغییر کند. خود ترامپ این موضوع را روشن کرد، زمانی که روز دوشنبه اعلام کرد که از اولین روز بازگشت به قدرت، تعرفه‌ای ۲۵ درصدی بر محصولات وارداتی از کانادا و مکزیک اعمال خواهد کرد، تا زمانی که این کشورها اقدامات لازم برای جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی به ایالات متحده آمریکا را انجام دهند.

ترامپ در همین ‌باره حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی تروث سوشال نوشت:

«در تاریخ ۲۰ ژانویه، یکی از اولین دستورات اجرایی من این خواهد بود که تمامی اسناد لازم را برای اعمال تعرفه ۲۵ درصدی بر تمامی محصولات وارداتی از مکزیک و کانادا و مرزهای باز و مضحک آن امضا کنم. این تعرفه تا توقف کامل ورود مواد مخدر، به‌ویژه فنتانیل و تمامی مهاجران غیرقانونی به کشور ما به قوت خود باقی خواهد ماند! مکزیک و کانادا قدرت و حق کامل دارند که این مشکل طولانی‌مدت را به‌راحتی حل کنند.

دولت کانادا در پاسخ به تهدید ترامپ بیانیه‌ای منتشر کرد. کریستیا فریلند، معاون نخست‌وزیر، و دومینیک لبلان، وزیر امنیت عمومی، تأکید کردند که دو کشور «یکی از قوی‌ترین و نزدیک‌ترین روابط را به‌ویژه در زمینه تجارت و امنیت مرزی با یکدیگر دارند.»

جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا نیز ساعاتی پس از اعلام تعرفه‌ها، با ترامپ تماس گرفت تا در گفتگویی «سازنده» در مورد تجارت و امنیت مرزی بحث کند.

آمادگی اتاوا از هفته‌ها پیش اتاوا از هفته‌ها پیش، با در نظر گرفتن تغییرات احتمالی در رهبری کاخ سفید و بازگشت ترامپ و برای جلوگیری از غافلگیر شدن، همچون آنچه در سال ۲۰۱۶ رخ داد، پیش از انتخابات ۵ نوامبر شروع به تعامل با تیم جمهوری‌خواه کردند. گفت‌وگوها شامل موضوعاتی مانند تجارت و عملیات ناتو بوده، اما تمرکز اصلی بر مهاجرت بوده است که اولویت دولت جدید است.

 

تغییر در سیاست مهاجرتی کانادا

در ژانویه ۲۰۱۷، پس از امضای فرمان اجرایی ترامپ در اوایل دوره اول ریاست جمهوری خود مبنی بر تعلیق ورود پناهجویان و شهروندان برخی از کشورهای مسلمان به آمریکا، ترودو در شبکه‌های اجتماعی پیام داد: «به کسانی که از آزار، ترور و جنگ فرار می‌کنند، صرف نظر از اعتقادشان، کانادا شما را می‌پذیرد. تنوع، قدرت ماست.»

اما اکنون این پیام تغییر کرده است. در ۱۲ نوامبر، مارک میلر، وزیر مهاجرت کانادا، اعلام کرد: همه افراد نمی‌توانند وارد کانادا شوند.

در ماه‌های اخیر، کانادا تغییرات زیادی در سیاست مهاجرتی خود اعمال کرده است، از جمله آنها کاهش قابل‌توجه تعداد ویزای کار موقت و دانشجویان خارجی و همچنین سهمیه اقامت دائم است. دولت همچنین در حال طراحی برنامه‌هایی برای تخصیص منابع جدید به مرز قبل از ورود ترامپ به کاخ سفید است.

پلیس سواره‌نظام سلطنتی کانادا نیز که مسئول حفاظت از مرزهاست، در پاسخ به تهدیدات ترامپ در حالت آماده‌باش قرار دارد و افزایش نیرو و منابع را در نظر گرفته است.

 

استان کبک شاهد بیشترین تعداد پناهجویان است

عبور به ایالات متحده عمدتا از استان کبک صورت می‌گیرد که بیشترین تعداد پناهجویانی که از ایالات متحده از طریق مسیرهای غیرقانونی وارد شده‌اند را دریافت کرده است. فرانسوا لگو، نخست‌وزیر استان کبک، در تاریخ ۱۹ نوامبر اعلام کرد که پلیس استانی انتاریو در همکاری با پلیس سواره‌نظام سلطنتی کانادا در حال انجام نظارت بر مرزها است.

اگرچه عبور غیرقانونی در امتداد مرز شمالی تنها بخشی کوچک از موارد مشابه در مرز ایالات متحده و مکزیک را شامل می‌شود، فعالیت قاچاق انسان از کانادا به‌ویژه در مرز بین شرق انتاریو، کبک، نیویورک و ورمانت در سال‌های اخیر به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافته است.

علاوه بر این، مقامات تعداد بیشتری از مظنونان به فعالیت‌های تروریستی را در مرز شمالی نسبت به مرز جنوبی کشف می‌کنند. این مسئله‌ای است که تام هومن، مسئول امور مرزی در دولت جدید دونالد ترامپ در مصاحبه تلویزیونی خود به آن اشاره کرد و گفت: کانادا باید متوجه شود که نمی‌تواند دروازه‌ای برای تروریست‌ها به ایالات متحده باشد.

هومن اعلام کرده که قصد دارد مأموران مهاجرت بیشتری را در مرز شمالی مستقر کند و ترامپ را ترغیب کند که با نخست‌وزیر ترودو برای افزایش اقدامات نظارتی در سوی کانادایی مذاکره کند.

کانادا و ایالات متحده توافق‌نامه‌ای تحت عنوان «کشور سوم امن» دارند که نزدیک به دو دهه از اجرای آن می‌گذرد. این معاهده پناهجویان را ملزم می‌کند که در اولین کشوری که به آن می‌رسند، یعنی کانادا یا ایالات متحده، درخواست پناهندگی دهند. بنابراین، وقتی پناهجویان از یک کشور به کشور دیگر سفر می‌کنند، مگر در موراد استثنایی می‌توانند به کشور مبدا بازگردانده شوند.

 

دو سوم کانادایی‌ها از ترودو ناراضی هستند

اعمال سیاست‌های جدید مهاجرتی درحالی صورت می‌گیرد که نارضایتی از رهبری جاستین ترودو به عنوان نخست‌وزیر شدت افزایش یافته و اکنون ۶۷ درصد از کانادایی‌ها از او ناراضی هستند. پیر پولیِور گزینه ترجیحی برای نخست‌وزیری کانادا است.

بر طبق آخرین نظرسنجی‌ها، تنها یک سوم (۳۳٪) از کانادایی‌ها عملکرد ترودو را تایید می‌کنند. پیر پولیِور با (۴۵٪) نظر مثبت همچنان انتخاب برتر کانادایی‌ها برای نخست‌وزیری است. پیام کانادایی‌ها روشن است: مسائل اقتصادی اولویت اصلی آن‌ها برای تمرکز اعضای پارلمان در مجلس آینده است. تقریباً نیمی از کانادایی‌ها کاهش هزینه‌های روزمره را در میان سه اولویت اصلی خود قرار داده‌اند.

یورونیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خبرها