فرورتیشآنلاین: مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، از راهاندازی مرکزی مشابه دیزنیلند در ایران خبر داد.
«حامد علامتی»، گفت: «ما در راستای ایجاد شهر کودک و با توجه به ظرفیت و امکاناتی که داریم به دنبال ایجاد چیزی شبیه دیزنیلند هستیم و مهندسان هم تدابیری را اندیشیدهاند.»
او با تاکید بر این که موضوع از سوی وزیر آموزش و و پرورش در حال پیگیری است، اظهار داشت: «شهر جهانی کودک را بین ۲ تا ۳ سال دیگر ایجاد میکنیم که شامل آموزش، فرهنگ و بازارچه کودک است.»
علامتی، تصریح کرده: «۸ ماه است که کار را آغاز کردهایم و همه شرایط و ویژگیهای آن متناسب با زیست بوم ایرانی اسلامی خواهد بود.»
با توجه به تجربه ناموفق پیشین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان درباره عروسکهای دارا و سارا که برای مقابله با باربی وارد بازار شد، اکنون مشخص نیست در صورت راهاندازی شهر کودک، طراحان آن از کدام شخصیتهای کارتونی استفاده خواهند کرد.
توجه به کودکان و ایجاد محیطی سالم و امن برای آنها اقدامی مهم و ضروری است، اما زمانی که بر «ایرانی اسلامی» بودن آن تاکید میشود، به این معناست که شخصیتهای کارتونی خارجی کنار گذاشته میشوند.
آیا عروسکهای تنپوش انیمیشنهای متوقف شده دیریندیرین و شکرستان خواهند توانست به اندازه شخصیتهای پیکسار و والتدیزنی و مارول کودکان امروزی را جلب کنند؟
کودکی که حتی کلاهقرمزی و پسرخاله و دوندون و زیزیگولو را نمیشناسد و با بیمکس و آیرونمن بزرگ شده، هنگام شنیدن وعده دیدار با عروسک کدام شخصیتهای کارتونی ایرانی هیجانزده میشود؟
اینطور به نظر میرسد که ایدهپردازان شهر کودک، مدل درآمدزایی دیزنیلند را مورد ملاک قرار دادهاند، اما فضای آن مشابه همان برنامههای جنبی فرهنگی، دینی، نمایشی و سرگرمی خواهد بود که در حاشیه نمایشگاه کتاب تهران پیادهسازی میشود. بنابراین خانوادهها نباید توقع مرکزی با تنوع و جذابیت بالای دیزنیلند را داشته باشند.