۱۴۰۴-۰۲-۰۵
  • facebook
  • twitter
  • telegram
  • instagram

دیده‌بان حقوق بشر: فیفا میزبانی جام‌جهانی را به عربستان سعودی اعطا نکند

  • ۱۴۰۳-۰۹-۲۴

فرورتیش‌آنلاین: سازمان دیده‌بان حقوق بشر از فیفا خواست تا میزبانی جام جهانی ۲۰۳۴ فوتبال را به عربستان سعودی اعطا نکند.

این نهاد حقوق بشری پس از صحبت با بیش از ۱۵۰ کارگر فعلی، سابق و خانواده برخی از کسانی که در عربستان سعودی جان باختند نتیجه گرفته است که این کشور ذره‌ای برای حقوق کارگران ارزش قائل نیست و از آنها سوءاستفاده می‌کند.

در این گزارش به سوء استفاده‌هایی از جمله کار اجباری، پرداخت دستمزد کم، کار در گرمای شدید و شرایط دشوار و همچنین عدم برخورداری از خدمات اولیه اشاره شده است. کارشناسان برای تهیه این گزارش با کارگران بخش‌های ساخت‌وساز، گردشگری، خدمات بهداشتی خصوصی و خرده‌فروشی صحبت کرده‌اند.

دیده‌بان حقوق بشر در این خصوص در بیانیه‌ای اعلام کرد: «مقامات سعودی مقابل این سواستفاده‌ها را نمی‌گیرند و رویه‌های ناکارآمد در قبال کارگران را اصلاح نمی‌کنند. این ناکامی آشکار در حمایت از کارگران مهاجر این اطمینان را ایجاد می‌کند که جام جهانی ۲۰۳۴ با نقض گسترده حقوق بشر و کارگران همراه خواهد بود.»

این بیانیه در حالی منتشر شده است که عربستان سعودی به عنوان تنها کاندیدای میزبانی جام جهانی ۲۰۳۴ قرار است چهارشنبه هفته آینده به صورت رسمی این میزبانی را دریافت کند و در یک نشست آنلاین با حضور ۲۱۱ عضو فیفا میزبانی عربستان سعودی به رای گذاشته شود.

در این نشست قرار است همزمان اعضا به میزبانی مشترک اسپانیا، پرتغال و مراکش برای جام جهانی ۲۰۳۰ که در آن سه تک بازی در کشورهای آرژانتین، اروگوئه و پاراگوئه نیز برگزار می‌شود رای دهند.

مونته‌ویدئو در اروگوئه، شهری که میزبان نخستین دوره جام جهانی در سال ۱۹۳۰ بود، میزبان بازی افتتاحیه جام جهانی ۲۰۳۰ خواهد بود و دو مسابقه بعدی در آرژانتین و پاراگوئه برگزار می‌شوند. پس از آن سایر بازی‌ها در این تورنمنت بی‌سابقه که ساخته مسئولان فیفا است در سه کشور اسپانیا، پرتغال و مراکش برگزار می‌شود.

ابتکارات فیفا انتقادات بسیاری را در میان اهالی فوتبال به همراه داشته و کارشناسان این نهاد را متهم می‌کنند که برای کسب پول بیشتر هر اقدامی انجام می‌دهد.

به همین خاطر هم فیفا عموما در مقابل انتقادات از وضعیت حقوق بشر و شرایط کارگران در عربستان سکوت می‌کند و به گزارش‌ سازمان‌هایی چون دیده‌بان حقوق بشر و عفو بین‌الملل وقعی نمی‌نهد. پیش‌تر نیز سازمان‌های حقوق بشری در خصوص اعطای میزبانی به قطر در جام جهانی ۲۰۲۲ هم مواضع مشابهی اتخاذ کرده بودند اما در نهایت آن مسابقات در این کشور برگزار شد.

یورونیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خبرها