۱۴۰۳-۰۹-۰۳
  • facebook
  • twitter
  • telegram
  • instagram

قطع صحبت با شریک زندگی و نگاه کردن به موبایل ازدواج را به خطر می‌اندازد

  • ۱۴۰۲-۰۴-۳۱

فرورتیش‌آنلاین: پژوهشگران دریافته‌اند کم‌محلی کردن به شریک زندگی در نتیجه‌ی نگاه کردن به تلفن همراه، نتایج زیان‌باری را برای زندگی متاهلی به همراه دارد.

یافته‌های یک تحقیق که در دانشگاه عمر حالیص دمیر نیغده در ترکیه انجام شده است نشان می‌دهد زوج‌های متاهلی که به طور منظم درگیر نگاه کردن به موبایل‌هایشان هستند، نسبت به زوج‌هایی که این کار را نمی‌کنند، رضایت کمتری از ازدواج خود دارند.

اختراع تلفن‌های هوشمند منجر به ظهور رفتارهایی شده است که قبلا در نژاد بشر سابقه نداشته است. برای مثال در تاریخچه حضور انسان در کره زمین هرگز گزارش نشده بود که عموم مردم این چنین همواره به یک دستگاه چسبیده باشند.

جامعه‌شناسان پیشتر دریافته بودند که به وجود آمدن چنین عادت نوینی، باعث ایجاد تغییرات در رفتار انسان‌ها شده است. با گوشی‌های همراه برخی از مردم کمتر احساس تنهایی می‌کنند چرا که همیشه «وصل هستند»، در حالی که بقیه بیشتر احساس انزوا می‌کنند زیرا به نظر می‌رسد هیچ‌وقت به طور مستقیم با کسی در ارتباط نیستند.

کلمه «فوبینگ» یا «کم‌محلی کردن به خاطر گوشی همراه» حالتی را توصیف می‌کند که در آن یک فرد صحبت خود با دیگران را قطع می‌کند تا به صفحه گوشی همراه خود نگاه کند یا پیامکی را جواب دهد.

محققان در این مطالعه ۷۱۲ زوج متشکل از زن و مرد را که میانگین سنی ۳۷ سال داشتند مورد مطالعه قرار دادند. آنان دریافتند زوج‌هایی که در خانه خود بیشتر شاهد «فوبینگ» بودند، رضایت کمتری از زندگی متاهلی خود داشتند.

پژوهشگران می‌گویند چنین یافته‌ای منطقی است چرا که افراد معمولا وقتی نادیده گرفته می‌‌شوند، واکنش خوبی نشان نمی‌دهند.

به گفته آنان این مشکل البته راه چاره آسانی دارد: زوج‌های متاهل می‌توانند سعی کنند تلفن‌های خود را بیشتر خاموش نگه دارند یا حداقل کمتر آنها را در دست بگیرند.

 

یورونیوز

خبرها