فرورتیشآنلاین: یادداشت تفاهم جایزه فناوری و نوآوری یونسکو، میان این کمیسیون، دانشگاه تهران و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به امضا رسید.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در اینباره میگوید: «یکی از مهمترین وظایف ما در سال ۱۴۰۱ گسترش گفتمان فناوری در کشور است. در همین راستا با یونسکو به این نتیجه رسیدیم که تشویق و ترغیب فعالان حوزه نوآوری یک ضرورت است و پیشنهاد اهدای یک نشان و جایزه در این حوزه مطرح شد.»
«علی خیرالدین» با تاکید بر این که درباره این جایزه وزارت علوم تنها نقش حمایتی و سیاستگذاری را ایفا میکند، تصریح کرد: «دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی کشور دبیرخانه جایزه را به عهده خواهد داشت. همچنین ما هیئت امنا، کمیته ارزیابی و کمیته بینالملل نیز برای این جایزه خواهیم داشت و دبیرخانه آن به صورت سالانه در دانشگاه تهران برقرار خواهد بود.»
همچنین رئیس دانشگاه تهران در مراسم امضای تفاهمنامه گفت: «فلسفه جوایزی از این دست فقط این نیست که عدهای را به عنوان برترینها انتخاب کنیم. بیتردید این جایزه زمینه را برای ترویج فناوری و نوآوری فراهم میکند.»
«سید محمد مقیمی» با اشاره به همکاریهای پیشین دانشگاه تهران و یونسکو اظهار داشت: «پیوند یونسکو با دانشگاه تهران در انعقاد تفاهمنامه به ما کمک میکند تا جایزه نوآوری و فناوری را در عرصه بینالملل توسعه دهیم و امیدواریم اقداماتمان در راستای ایجاد اتحادیه دانشگاههای فارسیزبان موثر واقع شود.»
دبیر کمیسیون ملی یونسکو نیز با اشاره به این که ایران اکنون حدود ۲۰ کرسی از ۷۵۰ کرسی علمی در جهان را در اختیار دارد، گفت: «با همه وجود متاسفانه سهم کشورمان در ارائه جوایز علمی قابل توجه نیست. ما جایزه اخلاق علم را که به نام بوعلیسینا است، هر دو سال یکبار در شهر پاریس اهدا میکنیم. البته نگهداری از این جایزه در حال حاضر سخت است و اخیرا حتی به خطر افتاده بود، اما با تلاشهای صورت گرفته معوقات در حال پرداخت است و میتوانیم از این برند نهایت استفاده را ببریم.»
«حجتالله ایوبی»، نشان عالی «تماشای خورشید» را مهمترین جایزه در ایران دانست و افزود:«این نشان تاکنون به ۵ چهره فرهیخته کشور اهدا شده ولی میتواند به شرکتها، دانشگاهها و گروههای مختلف نیز تعلق گیرد.»
دبیر کمیسیون ملی یونسکو، تاکید کرد: «جایزه نوآوری و فناوری سال نخست در سطح ملی برگزار میشود اما قصد داریم به زودی آن را در سطح منطقهای برگزار کنیم، زیرا تاکنون کشورهای منطقه در عرصه میراث فرهنگی از فعالیتهای ما استقبال کردهاند و مطمئن هستیم که در عرصه علم با استقبال بیشتری مواجه شویم.»