فرورتیشآنلاین: ویدئویی که حساب کاربری دونالد ترامپ در شبکه اجتماعی متعلق به او منتشر کرد، به شعاری با مضمون «رایش متحد» در میان سرفصلهای اخبار فرضی در صورت پیروزی او در انتخابات نوامبر اشاره داشت.
این عنوان در میان پیامهایی همچون «ترامپ برنده میشود» و «اقتصاد رونق میگیرد» که مرتب در سراسر صفحه به صورت چشمکزدن، خودنمایی میکرد، دیده میشد.
حال آن که در این میان، عناوین و تیترهای دیگری نیز به چشم میخورد که به ظاهر به جنگ جهانی اول اشاره داشت.
واژه «رایش» اغلب با شکلگیری آلمان نازی یا همان رایش سوم مرتبط است، اما به نظر میرسد اشاراتی که ترامپ در پیام ویدیویی خود به اشتراک گذاشت، شکلگیری ملت مدرن پانژرمن را یادآوری میکرد. این اتحاد در سال ۱۸۷۱ با متحد کردن ایالتهای کوچکتردر یک رایش یا امپراتوری واحد شکل گرفت.
این ویدئوی ۳۰ ثانیهای در حالی توسط حساب کاربری دونالد ترامپ موسوم به «تروث سوشال» یا «حقیقت» منتشر شد که نامزد احتمالی جمهوریخواه برای انتخابات ریاستجمهوری ماه نوامبر به رغم متهم کردن جو بایدن، رقیب دموکرات خود به سهلانگاری در مقابله با یهودیستیزی، بارها به دلیل استفاده از واژگان زبانی و لفاظیهای مرتبط با آلمان نازی مورد انتقاد قرار گرفته است.
ویدئوی جنجالی یاد شده در زمان استراحت ناهار بین جلسه محاکمه دونالد ترامپ در دادگاه منهتن توسط او در حساب کاربری Truth Social به اشتراک گذاشته شده است.
کارولین لیویت، سخنگوی ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ میگوید: این یک ویدئوی تبلیغاتی در راستای کارزار ما نبود، بلکه محتوایی تولید شده توسط یک حساب کاربری بود که به شکل تصادفی توسط یکی از کارکنان ستاد بدون آن که متوجه واژه نامناسب مورد نظر باشد و در زمانی که رئیس جمهوری سابق در دادگاه حضور داشت، بازنشر شد.
دونالد ترامپ اوایل ماه جاری نیز در جریان در یک گردهمایی مرتبط با جمعآوری کمک مالی گفته بود که بایدن اداره «دولت گشتاپو»، (اشاره به نیروی پلیس مخفی نازی) را برعهده دارد.
به گزارش آسوشیتدپرس، آقای ترامپ پیشتر نیز از لفاظیهایی استفاده کرده بود که به باور تحلیلگران مواضع، دیدگاهها و سخنان آدولف هیتلر را یادآوری میکرد.
او به عنوان مثال در مخالفت با ورود مهاجران غیرقانونی به کشورش گفته بود که آنها «خون کشور ما را مسموم میکنند» و همچنین مخالفان خود را «جانوران موذی» توصیف کرده بود.
رئیسجمهوری پیشین ایالات متحده همچنین پیش از این به دلیل صرف شام در سال ۲۰۲۲ با یک ملیگرای سفیدپوست که منکر هولوکاست بود و نیز کماهمیت جلوه دادن تظاهرات ۲۰۱۷ در ویرجینیا که در آن شعار «یهودیان جایگزین ما نمیشوند» از سوی ملیگرایان سفیدپوست سر داده شد، با انتقادهای شدید مواجه شده بود.
یورونیوز