۱۴۰۳-۰۲-۰۶
  • facebook
  • twitter
  • telegram
  • instagram

باور قدیمی جامعه که باعث رشد جمعیت موش‌های خیابانی شده

  • ۱۴۰۰-۱۱-۰۴

فرورتیش‌آنلاین: ویدئویی که در شهر تهران ثبت شده، بار دیگر بر لزوم اصلاح یکی از باورهای اشتباه جامعه تاکید می‌کند.

یک شهروند با هدف غذا دادن به گربه‌ها مقداری گوشت را در باغچه کنار پیاده‌رو ریخته، اما یک موش مشغول خوردن آن است.


مقابله با جمعیت موش‌ها اقدامی نیست که شهرداری‌ها بدون کمک شهروندان بتوانند آن را عمل کنند، زیرا یکی از باورهای جامعه اقدامات مدیران شهری را نقض و خنثی می‌کند.

در گذشته گفته می‌شد اگر تکه نان یا غذایی که قابل خوردن نیست را نباید درون سطل زباله ریخت، زیرا این عمل «اسراف»، «ناشکری» یا «کفر نعمت» تلقی می‌شد.

همچنین رسم بوده که اگر کسی تکه‌ای نان روی زمین می‌دید، آن را برمی‌داشت و در گوشه‌ای پیاده‌رو قرار می‌داد تا زیر پای عابران لگدمال نشود.

از سوی دیگر در گذشته فروشندگان دوره‌گردی با عنوان «نمکی» و «نون خشکی» در کوچه‌ها می‌چرخیدند و در مقابل دریافت نان خشک و بیات از شهروندان، به آنها سنگ نمک یا وسایل پلاستیکی می‌دادند. به همین دلیل گفته می‌شد بهتر است باقی‌مانده نان در کیسه جداگانه‌ای ریخته شود و کنار پیاده‌رو یا سطل زباله قرار گیرد تا نمکی به آن دسترسی داشته باشد.

هنوز بعضی از شهروندان با همان استدلال‌های قدیمی نان، چربی گوشت، برنج یا ته‌مانده غذای خود را کنار سطل‌های زباله رها می‌کنند، با این امید که ناشکری نباشد. اما گروهی دیگر امید دارند که آن غذا، حیوانات ولگرد را سیر کند.

اکنون باورهای قدیمی جامعه به یکی از معضلات بزرگ و خطرناک دامن می‌زند، زیرا مواد غذایی که قرار است سگ‌ها و گربه‌ها بخورند در حقیقت سهم موش‌ها می‌شود.

از آنجایی که سطل‌های مکانیزه در تهران به درپوش مجهز نیستند، موش‌ها به راحتی درون آن می‌روند و همزمان گربه‌ها نیز زباله‌ها را به بیرون از سطل منتقل می‌کنند که باقی‌مانده آن خوراک موش‌ها می‌شود. از سوی دیگر حتی زباله‌گردها نیز به طور مرتب محتویات سطل‌ها را روی زمین ریخته و سپس رها می‌کنند.

با این وجود برخی شهروندان با هدف کمک به گربه‌ها غذا را روی زمین رها می‌کنند و در حقیقت به افزایش جمعیت موش‌ها کمک می‌کنند.

پیشتر هنگامی که بالا رفتن موش‌ها از یک درخت در خیابان طالقانی تهران در شبکه‌های اجتماعی مورد بحث قرار گرفت، بیشتر کاربران و حتی رسانه‌ها انگشت اتهام را به سوی شهرداری نشانه گرفتند، اما در این میان نقش شهروندان ناآگاهی که به موش‌ها خوراک‌رسانی می‌کنند، نادیده گرفته شد.

باید توجه داشت که حتی اگر شهرداری تهران روزی سطل‌های ویژه تفکیک زباله‌های خشک و تر و حتی الکترونیکی را در محله‌ها نصب کند و همه آنها درپوش داشته باشد و همچنین هیچ پیمانکار بازیافت یا زباله‌گردی تا کمر درون آن خم شود، باز هم برخی شهروندان با این هدف که «خدا با آنها قهر نکند»، باقی‌مانده خوراکی‌ها را روی زمین و کنار سطل می‌ریزند و عده‌ای دیگر نیز که نگران خوراک گربه‌های خیابانی هستند برایشان غذا می‌گذارند و باز همچنان موش‌ها سیر می‌مانند و تولید مثل می‌کنند تا جمعیت‌شان از آمار شهروندان ساکن شهر نیز بیشتر شود.

خبرها