۱۴۰۳-۰۹-۲۱
  • facebook
  • twitter
  • telegram
  • instagram

افشای روش‌های موساد برای جذب جاسوس در ترکیه

  • ۱۴۰۲-۱۰-۱۳

فرورتیش‌آنلاین: سرویس‌های اطلاعاتی ترکیه شیوه جذب نیرو توسط موساد برای عملیات جاسوسی در این کشور را تشریح کردند.

تایمز اسرائیل در مطلبی به انعکاس گزارش سازمان اطلاعات و امنیت ملی ترکیه در خصوص دستگیری ۳۴ فرد مظنون به جاسوسی برای موساد در این کشور پرداخته و جزئیات بیشتر ارائه شده درباره نحوه جذب این افراد را مورد توجه قرار داده است.

سازمان اطلاعات و امنیت ملی ترکیه در گزارش خود آورده که موساد با انتشار آگهی‌های شغلی مبهم در رسانه‌های اجتماعی تماس‌های اولیه را برای جذب جاسوسان و خبرچین‌های با افراد برقرار می‌کند.

این گزارش سپس می‌افزاید: از افرادی که نسبت به این آگهی‌ها ابراز علاقه کنند و به آن پاسخ دهند، خواسته می‌شود در ماموریت‌هایی کوتاه‌مدت به منظور انجام برخی اقدامات همچون جمع‌آوری اطلاعات، تحقیق، تصویربرداری/فیلم‌برداری از اهدافی مشخص، نظارت، قرار دادن دستگاه‌های موقعیت‌یاب روی وسایل نقلیهِ هدف، حمله، سرقت، آتش‌سوزی‌های تبهکارانه، ارعاب و باج‌گیری شرکت کنند.

روزنامه دیلی صباح چاپ ترکیه نیز در گزارشی که به همین موضوع اختصاص یافته، آورده است: موساد، افرادی را از طریق آگهی‌های شغلی مشکوک در ترکیه با قراردادهای کوتاه مدت استخدام کرده و آنها را که اغلب اتباع خارجی هستند برای شناسایی فلسطینی‌های مقیم این کشور و جاسوسی از آنها به کار می‌گیرد.

تاکتیک‌های موساد پس از آن آشکار شد که ترکیه اوایل روز سه‌شنبه از بازداشت ۳۴ مظنون به همکاری با سرویس‌های اطلاعاتی اسرائیل با هدف نظارت بر فعالیت فلسطینی‌های مقیم ترکیه و تلاش برای «حمله به آنها یا ربودنشان» خبر داد.

سازمان اطلاعات و امنیت ملی، دفتر دادستانی استانبول و اداره اطلاعات پلیس ملی ترکیه این عملیات مشترک را در استانبول و هفت استان دیگر انجام دادند. بنا به گزارش منتشر شده توسط منابع اطلاعاتی، اکثر بازداشت شدگان اتباع خارجی بودند.

این افراد از جمله ۴۶ مظنونی بودند که توسط مقامات ترکیه شناسایی شده و برخی از آنها مدتها قبل از عملیات سرویس‌های اطلاعاتی و پلیس ملی ترکیه، این کشور را ترک کرده بوده‌اند.

دیلی صباح در گزارش خود می‌افزاید که موساد برای جذب نیروهای بالقوه به منظور دستیابی به اهداف اطلاعاتی و تخریبی خود به آگهی‌های شغلی مبهم در رسانه‌های اجتماعی یا چت روم های آنلاین متوسل شده است.

در این آگهی‌ها معمولا جزئیات زیادی از فرصت شغلی پیشنهاد شده به متقاضیان ارائه نمی‌شود و ماموران موساد پس از استخدام افراد از طریق تلگرام و واتس‌اپ با آنها مرتبط شده و وظایف محوله را برایشان شرح می‌دادند.

عوامل موساد با ملاحظات امنیتی زیاد و تنها از طریق ارتباطات کتبی با افراد استخدام شده تماس برقرار می‌کردند و پرداخت‌های مالی به افراد تنها از طریق پیک‌ها یا واسطه‌ها انجام می‌شد.

به گفته منابع نزدیک به سازمان اطلاعات و امنیت ملی ترکیه، موساد همچنین برای جلوگیری از ردیابی نقل و انتقالات مالی، به ارزهای دیجیتال و پرداخت‌های الکترونیکی روی آورده بودند.

پیک‌ها و واسطه‌هایی که پول و یا دیگر موارد را میان عوامل موساد و خبرچین‌های جابجا می‌کردند نیز از طریق آگهی‌های شغلی در رسانه‌های اجتماعی استخدام شده و نسبت به محرمانه بودن این مراودات کاملا توجیه شده بودند.

بنا به گزارش سرویس امنیتی ترکیه، موساد همچنین در فعالیت‌های هکری، از جمع‌آوری آی‌پی رایانه‌ها و دستگاه‌های متصل به اینترنت گرفته تا هک کردن دوربین‌های امنیتی در مناطقی که اهداف مورد نظر ردیابی شده بودند، مشارکت داشته است.

سرویس‌های اطلاعاتی اسرائیل برای جلوگیری از شناسایی توسط اطلاعات ترکیه و تامین امنیت عوامل خود، جدا از «کارکنان کوتاه مدت»، افراد دیگری را نیز به خدمت گرفت و با آنها در خارج از کشور ملاقات کرده بود.

ماموران سرویس‌های اطلاعاتی اسرائیل افراد ماهر جذب شده را با فرستادن به تعطیلات مجلل و اقامت در هتل‌های لوکس خارج از کشور فریب می دانند و آنها را تحت آزمایش‌ها با پلی‌گراف یا در باور عموم همان دستگاه «دروغ‌سنج»، قرار می‌دادند.

عوامل موساد به افرادی که در خارج از کشور با آنها ملاقات می کردند پول نقد می‌دادند و به آنها کمک می کردند تا با کیسه‌های مخصوص طراحی شده، این پول را بدون آن که در گمرک شناسایی شود، به ترکیه برگردانند.

نیروهای استخدام شده توسط موساد در خصوص تاکتیک‌های اطلاعاتی و عملیات مخفی ارتباطی در خارج از کشور آموزش می‌دیدند.

آنها همچنین برای انجام ماموریت‌های مختلفی از جمله قاچاق افراد و کالا، راه‌اندازی خانه‌های امن، به کارگیری هکرها و در برخی موارد، راه‌اندازی شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات آمبولانس برای استفاده در عملیات اطلاعاتی به کار گرفته می‌شدند.

یورونیوز

خبرها