فرورتیشآنلاین: یک کابل برق زیرآبی که فنلاند و استونی را از طریق دریای بالتیک به هم متصل میکند، دچار آسیب شده است. مقامهای فنلاند تحقیقاتی را در اینباره آغاز نموده و احتمال خرابکاری را رد نکردهاند.
پلیس فنلاند در حال بررسی احتمال دخالت یک کشتی خارجی در قطع کابل برق استلینک ۲ است که فنلاند و استونی را از طریق دریای بالتیک به یکدیگر متصل میکند.
این حادثه که بعدازظهر روز چهارشنبه رخ داد، جدیدترین مورد از مجموعه حوادثی است که در آن زیرساختهای حیاتی از جمله کابلهای مخابراتی و خطوط انرژی در دریای بالتیک آسیب دیدهاند.
پلیس فنلاند اعلام کرد که تحقیقات درباره این حادثه آغاز شده و در حال بررسی است که آیا یک کشتی خارجی در آسیب به این کابل زیرآبی نقش داشته است یا خیر. با این حال، نام این کشتی هنوز اعلام نشده است.
پلیس در بیانیهای اعلام کرده است که با همکاری گارد مرزی و دیگر نهادهای امنیتی، در حال بررسی دقیق این حادثه و زنجیره رویدادهای مرتبط با آن است.
فینگرید، اپراتور شبکه ملی انتقال برق فنلاند روز گذشته در بیانیهای اعلام کرد که اختلال در کابل استلینک ۲ ساعت ۱۲:۲۶ ظهر به وقت محلی (۱۱:۲۶ به وقت اروپای مرکزی) رخ داده است. این شرکت اطمینان داد که این حادثه منجر به قطعی برق در فنلاند نخواهد شد و اعلام کرد که هلسینکی ذخایر کافی برای تامین برق خود دارد.
این اپراتور امروز گفت که کابل زیرآبی استلینک ۲ با ظرفیت ۶۵۸ مگاوات همچنان خارج از مدار است و در حال حاضر تنها کابل استلینک ۱ با ظرفیت ۳۵۸ مگاوات، ارتباط برق میان فنلاند و استونی را برقرار میکند.
از سوی دیگر الِرینگ، اپراتور شبکه استونی نیز میگوید که ظرفیت ذخیره کافی برای تامین نیازهای برق در سمت استونی وجود دارد.
آرتو پاهکین، مسئول عملیات در شرکت فینگرید، گفت: احتمال خرابکاری را نمیتوان رد کرد.
از زمان حمله روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ زیرساختهای کلیدی متعددی در دریای بالتیک آسیب دیدهاند.
مقامهای منطقهای نسبت به امنیت زیرساختهای زیرآبی در دریای بالتیک به شدت نگران هستند. در ماه نوامبر، دو کابل ارتباطی استراتژیک که یکی میان فنلاند و آلمان و دیگری میان لیتوانی و سوئد بود، قطع شدند.
پیش از این در ماه اکتبر نیز یک خط لوله گاز زیرآبی بین فنلاند و استونی آسیب دید؛ گفته میشود علت این حادثه افتادن لنگر یک کشتی باری چینی بوده است.
همچنین، خط لوله گاز طبیعی نورداستریم که گاز روسیه را به آلمان منتقل میکرد، در سپتامبر ۲۰۲۲ بر اثر انفجارهای زیرآبی آسیب دید. مقامها در آن زمان این حادثه را نیز به عنوان یک اقدام خرابکارانه احتمالی بررسی کردند و تحقیقات جنایی در این زمینه آغاز شد.
مقامهای کشورهای حوزه دریای بالتیک همچنان در حال بررسی این حوادث هستند، در حالی که تنشها در این منطقه افزایش یافته و هیچ نشانهای از کاهش این تنشها دیده نمیشود.
یورونیوز