۱۴۰۴-۰۱-۲۴
  • facebook
  • twitter
  • telegram
  • instagram

تعرفه ۱۲۵ درصدی چین بر کالاهای ایالات‌متحده

  • ۱۴۰۴-۰۱-۲۲

فرورتیش‌آنلاین: در حالی که جنگ تجاری میان چین و ایالات‌متحده شدت گرفته و دو طرف تعرفه‌های سنگینی بر کالاهای یکدیگر وضع کرده‌اند، پدرو سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا در سفر به پکن بر لزوم برقراری روابط تجاری متوازن‌تر میان اتحادیه اروپا و چین تاکید کرد.

چین به تازگی اعلام کرده که تعرفه واردات کالاهای آمریکایی را به ۱۲۵ درصد افزایش می‌دهد. این رقم پیش از این ۸۴ درصد بود.

این تصمیم در واکنش به اقدام اخیر آمریکا در بالا بردن تعرفه‌ها گرفته شده است، هرچند پکن گفته قصد ندارد تعرفه‌ها را بیش از این افزایش دهد. به این ترتیب نرخ جدید با تعرفه «متقابل» آمریکا بر واردات کالاهای چینی برابر شده است.

ایالت متحده آمریکا روز گذشته تعرفه‌های اعمال‌شده بر کالاهای وارداتی از چین را به ۱۴۵ درصد افزایش داد. پیش‌تر جمع تعرفه‌ها برای کالاهای چینی ۱۲۵ درصد اعلام شده بود.

وزارت دارایی چین در بیانیه‌ای اعلام کرد: حتی اگر آمریکا به افزایش تعرفه‌ها ادامه دهد، این اقدام دیگر توجیه اقتصادی نخواهد داشت و به طنزی در تاریخ اقتصاد جهان تبدیل خواهد شد.

او در ادامه افزوده: در سطح کنونی تعرفه‌ها، دیگر بازار چین پذیرای کالاهای آمریکایی نیست. اگر آمریکا بخواهد به بازی با ارقام تعرفه‌ای ادامه دهد، چین آن را نادیده خواهد گرفت. اما اگر آمریکا همچنان بر آسیب زدن جدی به منافع چین اصرار بورزد، چین قاطعانه واکنش نشان خواهد داد و تا پایان ایستادگی خواهد کرد.

انتشار این خبر باعث شد شاخص‌های اس‌اند‌پی ۵۰۰ و داوجونز پیش از بازگشایی بازارهای آمریکا کاهش پیدا کنند و نوسانات بازار شدت بگیرد. ارزش دلار نیز در برابر یورو نزدیک به ۲ درصد افت کرد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا که از دوم آوریل مجموعه‌ای از تعرفه‌های سنگین بر کالاهای وارداتی از کشورهای دیگر اعلام کرده بود، این هفته تصمیم گرفت اجرای این تعرفه‌ها را برای همه کشورها به جز چین به مدت ۹۰ روز به تعویق بیندازد و تنها تعرفه ۱۰ درصدی را حفظ کند.

این تصمیم در ابتدا باعث رشد شاخص‌های بازارهای سهام شد، اما تشدید جنگ تجاری با چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان، بار دیگر به سقوط ارزش سهام و دلار در بازارهای جهانی و افزایش بهای طلا منجر شد.

ترامپ در واکنش به تصمیم قبلی پکن برای وضع تعرفه ۸۴ درصدی بر کالاهای آمریکایی، تعرفه واردات کالاهای چینی را به ۱۲۵ درصد افزایش داد.

او در شبکه‌های اجتماعی نوشت: با توجه به بی‌احترامی‌ای که چین نسبت به بازارهای جهانی نشان داده، تعرفه واردات کالاهای چینی به آمریکا را به ۱۲۵ درصد افزایش می‌دهم و این تصمیم از همین حالا اجرایی است.

در ادامه جنگ تجاری میان دو کشور این رقم روز گذشته به ۱۴۵ درصد افزایش یافت.

ترامپ پس از سقوط شدید بازارهای بورس آمریکا و جهش کم‌سابقه بازدهی اوراق قرضه دولتی، تصمیم گرفت اجرای بخش عمده‌ای از تعرفه‌های موسوم به «روز آزادی» را متوقف کند. این تحولات باعث شد برخی تحلیلگران درباره آسیب احتمالی سیاست‌های ترامپ به جایگاه سنتی اوراق قرضه آمریکا هشدار بدهند؛ دارایی‌هایی که در دوره‌های بی‌ثباتی معمولا پناهگاه امن سرمایه‌گذاران به شمار می‌آیند.

ترامپ در توضیح این تصمیم به خبرنگاران گفت: فکر می‌کنم بعضی‌ها کمی بیش از حد هیجان‌زده شده بودند. سرمایه‌گذاران کمی مضطرب و ترسیده بودند.

در چنین شرایطی که تنش‌های اقتصادی میان واشنگتن و پکن افزایش یافته، برخی کشورهای اروپایی به دنبال ایجاد توازنی تازه در مناسبات خود با چین هستند. در همین راستا پدرو سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا در سفر اخیر خود به پکن، بر لزوم برقراری رابطه‌ای متعادل‌تر میان اتحادیه اروپا و چین تاکید کرد.

نخست‌وزیر اسپانیا، روز جمعه در پکن پس از دیدار با شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهوری چین گفت کشورش خواهان رابطه‌ای متوازن‌تر میان اتحادیه اروپا و چین است؛ رابطه‌ای که بر پایه مذاکره برای حل اختلاف‌ها و همکاری در زمینه‌‌های مختلف شکل بگیرد.

آقای سانچز تلاش دارد در سایه‌ی تحولات جهانی از جمله پیامدهای سیاست‌های تعرفه‌ای آمریکا مناسبات اقتصادی و سیاسی کشورش با چین را تقویت کند و اسپانیا را به عنوان حلقه‌ی ارتباطی میان پکن و بروکسل مطرح کند.

این دیدار در حالی صورت گرفت که آمریکا قبلا هشدار داده بود که نزدیک‌شدن به چین «همچون بریدن شاخه زیر پایتان» خواهد بود. هشداری که مقامات اسپانیایی آن را رد کرده‌اند.

نخست‌وزیر اسپانیا گفت: «ما معتقدیم فرصت‌هایی برای تعمیق روابط وجود دارد، اما مهم است که چین به خواسته‌های اروپا برای ایجاد روابطی متوازن‌تر حساسیت نشان دهد.» اشاره او به کسری تجاری اتحادیه اروپا با چین بود که در سال گذشته از ۳۰۰ میلیارد دلار فراتر رفت.

اتحادیه اروپا چین را همزمان یک «شریک، رقیب اقتصادی و رقیب نظام‌مند» توصیف می‌کند.

آقای سانچز افزود: ما می‌خواهیم روی زمینه‌های مشترک مورد علاقه‌مان کار کنیم و با ترویج تجارت و سرمایه‌گذاری به شیوه‌ای متوازن، توسعه کشورهای خود از دریچه دیدگاه‌های متفاوتی پیش ببریم و پیوند میان جوامع‌مان را تقویت کنیم.

شی جین‌پینگ نیز تاکید کرد که چین و اتحادیه اروپا باید برای دفاع از جهانی‌سازی اقتصادی و مقابله با «اقدامات یکجانبه و زورگویانه» با یکدیگر همکاری کنند؛ اظهاراتی که به وضوح انتقادی به سیاست‌های تعرفه‌ای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا بود.

او با اشاره به اینکه این سومین سفر سانچز به این کشور در سه سال گذشته است، گفت که تقویت روابط دوجانبه در شرایط کنونی جهان به صلح، ثبات و شکوفایی کمک خواهد کرد.

نخست‌وزیر اسپانیا در یک نشست خبری در سفارت اسپانیا اعلام کرد که دو کشور توافق‌هایی در زمینه علم، فناوری، آموزش و صنعت فیلم امضا کرده‌اند و همچنین پروتکل‌هایی برای صادرات گوشت خوک و گیلاس به چین به امضا رسیده است.

یورونیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خبرها