۱۴۰۴-۰۲-۲۹
  • facebook
  • twitter
  • telegram
  • instagram

هند و پاکستان به‌دنبال نقش‌آفرینی اتحادیه اروپا

  • ۱۴۰۴-۰۲-۲۷

 فرورتیش‌آنلاین: در پی بالا گرفتن تنش‌ها میان دو قدرت هسته‌ای جنوب آسیا، سفرای هند و پاکستان در اتحادیه اروپا در گفت‌وگو با «یورونیوز» از نقش احتمالی این اتحادیه در کاهش تنش‌ها گفتند اما هر کدام رویکرد متفاوتی را برای دستیابی به این هدف پیشنهاد کردند.

در اواخر آوریل، در پی حمله‌ای مرگبار در منطقه پهلگام، واقع در ایالت جامو و کشمیر هند ۲۶ نفر که بیشترشان گردشگران هندو بودند، جان باختند. این مرگبارترین حمله به غیرنظامیان در هند از زمان حملات بمبئی در سال ۲۰۰۸ به‌شمار می‌رود.

دولت هند، گروه‌های مستقر در پاکستان را مسئول این حمله دانست و پاکستان را به حمایت از تروریسم متهم کرد و در واکنش پیمان آب‌های سند را به حالت تعلیق درآورد، دیپلمات‌های پاکستانی را اخراج کرد و مرزها را بست.

در مقابل پاکستان این اتهامات را رد کرد و با تعلیق توافق شیملا، اعمال محدودیت‌های تجاری و بستن حریم هوایی خود به هند پاسخ داد.

هند و پاکستان هر دو منطقه کشمیر را بخشی از قلمرو خود می‌دانند. پاکستان خواهان میانجی‌گری بین‌المللی برای حل این مناقشه است اما هند هرگونه مداخله خارجی را رد می‌کند.

سوراب کومار، سفیر هند در اتحادیه اروپا با اشاره به حمله پهلگام، آن را «اقدامی بسیار وحشیانه و شنیع» خواند و گفت: در این حمله، ۲۶ گردشگر هندی و یک گردشگر نپالی، پس از شناسایی دین‌شان و در برابر چشم اعضای خانواده‌شان، از فاصله نزدیک با شلیک به سر کشته شدند.

او افزود: در آنجا زن‌ها و کودکان هم حضور داشتند و عاملان حمله به خانواده‌ها گفتند این پیام را به رهبران هند برسانند. طبیعی‌ است که این اتفاق خشم و واکنش گسترده‌ای را در داخل کشور به‌دنبال داشت.

سفیر هند گفت دولت این کشور اقدامات مشخص و هدفمندی انجام داده تا «زیرساخت‌های تروریستی» در خاک پاکستان را هدف قرار دهد. او از اتحادیه اروپا خواست از اهرم‌های اقتصادی خود برای فشار بر اسلام‌آباد استفاده کند و افزود: وقت آن است که پاکستان حمایت از شبکه‌های تروریستی را کنار بگذارد.

او تاکید کرد که هند مخالف هرگونه میانجی‌گری بین‌المللی از جمله از سوی اتحادیه اروپاست. به گفته آقای کومار، تنها پیش‌شرط گفت‌وگوی مستقیم هند و پاکستان، توقف کامل حمایت اسلام‌آباد از تروریسم است.

او گفت: همان‌طور که نخست‌وزیر ما گفته، ترور و مذاکره نمی‌توانند هم‌زمان پیش بروند. پاکستان باید استفاده از ترور به‌عنوان ابزاری برای پیشبرد سیاست‌های خود را متوقف کند.

تبادل آتش در مرز هند و پاکستان به روایت دهلی‌نو؛ تنش‌ها پس از حمله به گردشگران در کشمیر به اوج رسید

در مقابل، اسلام‌آباد هرگونه دخالت در حمله تروریستی را رد کرده و می‌گوید هند برای پیشبرد اهدافش، دروغ‌ و مسئله تروریسم را به ابزاری سیاسی تبدیل کرده است.

رحیم حیات قریشی، سفیر پاکستان در اتحادیه اروپا گفت که این کشور از تلاش‌های ایالات متحده برای آتش‌بس همچنین از کایا کالاس، نماینده عالی اتحادیه اروپا به خاطر مداخله و تماس‌های تلفنی‌اش با هر دو پایتخت سپاسگزار است.

او گفت: اتحادیه اروپا یکی از ستون‌های نظم جهانی‌ است؛ همان نظمی که بر پایه قوانین بنا شده. این بحران فقط محدود به هند و پاکستان نیست، بلکه مربوط به تقابل یک‌جانبه‌گرایی و چندجانبه‌گرایی‌ست.

او افزود: نمی‌توانیم اجازه دهیم کشورها نقش قاضی، هیئت منصفه و مجری حکم را به‌تنهایی بازی کنند. نمی‌توان اجازه داد میان دو قدرت هسته‌ای حمله موشکی رخ دهد.

سفیر پاکستان تاکید کرد کشورش آماده پذیرش هرگونه میانجی‌گری بین‌المللی است و از اروپا خواست نقش فعال‌تری در این زمینه ایفا کند: ما خواستار احترام به خواست مردم کشمیر هستیم. اروپا می‌تواند نقش مثبتی در این زمینه داشته باشد. از همسایه‌مان هند می‌خواهیم نقش اروپا، آمریکا یا هر میانجی دیگری را بپذیرد تا بتوانیم مسائل خود را با صلح و عزت حل کنیم.

اتحادیه اروپا هفته گذشته با انتشار بیانیه‌ای، حمله تروریستی پهلگام را محکوم کرد و گفت هر کشوری حق دارد از شهروندانش در برابر تروریسم محافظت کند.

این اتحادیه همچنین از هر دو کشور خواست از تشدید تنش‌ها پرهیز کرده و برای حفظ جان غیرنظامیان از اقدامات تلافی‌جویانه خودداری کنند.

یورونیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خبرها